TRACTAMENTS

Ortodòncia

L'ortodòncia és l'especialitat de l'Odontologia que es dedica a l'estudi, al diagnòstic i al tractament de les malposicions dentàries i les deformitats dels maxil·lars. L'objectiu és aconseguir un equilibri funcional de la boca i la cara,mentre que, al mateix temps, es millora l´estètica dental. És molt important fer un diagnòstic del somriure per obtenir millors resultats estètics al finalitzar el tractament.

Ortopèdia per a nens (6-9 anys)

és important determinar el tipus de maloclusió en aquestes edats per detectar una alteració en el creixement dels maxil·lars, que impediria un desenvolupament esquel├Ętic i un recanvi dental correcte.

Ortodòncia per adolescents (10 als 16 anys)

Quan ja s'ha finalitzat el recanvi dental, és el moment ideal per corregir les malposicions dentals. En aquest moment, aprofitant el creixement natural dels ossos de la cara, s'aconsegueix alinear les dents.

Ortodòncia per als adults

L'ortodòncia ja no té edat. Els adults també poden corregir la posició de les seves dents, millorar-ne la funció i aconseguir un somriure homogeni. Una millora en la posició de les dents de l'adult pot comportar una millora en la higiene dental, en l'estat periodontal, en l'estabilitat oclusal i una diferència notable en l'estètica del somriure.

APARATOLOGIA

Aparells fixes

Les bràquets queden fixades a les dents amb adhesius especials.

- Bràquets metàl·liques:

Permeten tots els tipus de tractaments d'ortodòncia. Presenten una mida reduïda, són còmodes per al pacient i són els més resistents que hi ha al mercat.

- Bràquets estètiques:

Presenten un mida reduïda, són arrodonides i fetes de ceràmica, resistents a les forces ortodòntiques. Estèticament, queden més dissimulades que les bràquets metàl·liques, tot i que l'arc que les uneix sempre serà metàl·lic.

- Bràquets linguals:

Són les bràquets que es col·loquen a la superfície interior o cara lingual de les dents. El seu principal avantatge és l'estètica dental, ja que no es veuen en obrir la boca.

Aparells removibles

Són tots els aparells de posar i treure, amb els quals es poden fer alguns tractaments d'ortodòncia. El pacient ha de portar posat l'aparell totes les hores que el professional li indiqui. La col·laboració del pacient i de la família és molt important per tal que el tractament funcioni.

Aliniadors transparents

Són fundes d'acrílic fetes a mida de cada pacient i que permeten redreçar les dents. Els seus principals avantatges són la comoditat i l'estètica. Només es poden utilitzar en determinats casos de malposció dental.

Retenció

és la fase del tractament on s'intenta aconseguir que les dents no es tornin a moure. Durant aquesta fase, són molt importants la col·locació dels aparells de retenció adients, les hores que es porten i els controls periòdics amb l'ortodoncista.